fbpx
Laster inn Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Denne aktiviteten er avsluttet.

Seminar – Forsvarsøkonomiens utfordringer

april 18, 2016 @ 08:30 - 16:00

KOL har mottatt 80 påmeldinger til seminaret. Hvis du ikke har fått meldt deg på, fortvil ikke. Det er plass til mange flere i Oslo Militære Samfund, og vi åpner opp for at du bare kan møte opp hvis du har en åpning i kalenderen din. Du kan dog ikke påregne lunsjservering, om du allerede ikke er påmeldt.

 

 

Krigsskoleutdannede offiserers landsforening (KOL) vil med dette seminaret rette søkelyset mot de økonomiske utfordringene Forsvaret står overfor, både nå og i fremtiden. I foredragsrekken har det vært viktig for oss å sørge for ulike vinklinger på hvordan vi kan få mer forsvarsevne ut av de bevilgningene vi får, samtidig som nye vinklinger på finansieringsmåter vil bli belyst.

Det moderne Forsvaret er under stadig utvikling og omstilling. Utviklingen påvirkes av et endret verdensbilde som gir nye sikkerhetspolitiske utfordringer. Den teknologiske utviklingen gir også nye muligheter og utfordringer for samfunnet generelt og Forsvaret spesielt. Vi lever i et samfunn der demografi, sentralisering, familiestruktur, utdanning og karriere mv stiller nye krav til Forsvaret som organisasjon.

Samfunnet har forventninger til at Forsvaret skal kunne løse sine grunnleggende oppgaver, både nasjonalt og internasjonalt. Forsvaret står overfor store økonomiske utfordringer som følge av bevilgninger som ikke gir tilstrekkelig rom for å innfri disse oppgavene. Etter KOLs syn må det tilstrebes å få til en bedre balanse mellom ambisjoner, struktur og økonomi. Det er vårt håp at den kommende langtidsplanen vil bedre denne balansen.

KOL mener at et troverdig Forsvar må ha et ambisjonsnivå for personell, materiell og ikke minst ha en økonomi som gjør det mulig å nå de målsettingene Norge har tiltrådt med sine alliansepartnere i NATO. I tillegg er vi også avhengig av et godt forhold til EUs militære samarbeid, til FN og OSSE.

Vi håper dette ”økonomiseminaret” vil gi inspirasjon til nytenkning i forhold til finansieringen av et troverdig Forsvar.

Med ønske om et godt seminar, velkommen!

Vedlagt ligger programmet for seminaret.

Kim André Sabel

Leder KOL

 

Detaljer

Dato:
april 18, 2016
Tid:
08:30 - 16:00

Arrangør

Krigsskoleutdannede offiserers landsforening
Telefon:
23095688
E-post:
Nettsted:
kol.no

Sted

Oslo Militære Samfund
Myntgata 3, Oslo, 0151 Norge
Personvern og cookies